Wednesday, December 7, 2011

Testimonials 2011 - Tadika Addin Taman Bkt Dahlia

Nama pelajar : Muhammad Adam Danial
Nama ibu / bapa : Zulnazri Masnan / Nur Haslenda Mohamad

          Tadika Addin banyak memberi perubahan kepada anak saya. Sebelum ini Adam seorang yang tidak pandai bergaul dengan rakan-rakan dan kurang pandai bercakap, tidak kenal huruf & nombor. Tetapi sekarang  Adam seorang yang peramah dan petah berkata-kata. Adam sudah pandai menulis, mengenal huruf dan nombor. Jika dulu tiada siapa yang faham setiap patah perkataan yang keluar dari mulut dia tapi sekarang Adam yang paling banyak bercakap di rumah. Dan yang paling saya tidak percaya kejayaan Adam ketika dia berumur 4 tahun dimana dia mendapat tempat ke 2 di dalam kelas. Alhamdulillah dan terima kasih kepada cikgu-cikgu dan Tadika Addin kerana terlalu banyak perubahan positif berlaku pada Adam.


Nama pelajar : Alyaa Zahwa bt Salim
Nama ibu / bapa : Salim bin Safturani

                Tadika Addin terbaik, islamik & ekonomik. Anak saya memulakan sessi persekolahan agak lewat pada 7 Mac 2011 atas sebab-sebab yg tidak dapat dielakkan. Walaupun baru 2 bulan bersekolah, perkembangan pelajarannya amat memuaskan. Meski pun mendapat nombor 4 untuk ujian semester pertama pada 9 May 2011, saya bersyukur dia dapat mengikuti apa yang diajarkan di Tadika Addin. Dia dapat menghabiskan buku Bacalah Anakku pada 27 April 2011 dengan lancar. Alhamdulillah dalam masa yang singkat dia mampu buat yang terbaik. Terima kasih guru-guru di atas segala perhatian, tunjuk ajar dan kata-kata pujian yg diberi. Tadika Addin membentuk generasi berjaya dunia & akhirat.
Nama pelajar : Nik Sofia Addyna
Nama ibu / bapa : Tuan Zaharah bt Tuan Mohd Din
                Sejak memulakan sesi pembelajaran di Tadika Addin, Nik Sofia sudah banyak perubahan. Kalau dulu sebelum ke Tadika Addin dia susah melekat pada buku. Tetapi sekarang dia rajin membuat ‘homework’ yg diberi oleh cikgu. Skrg dia juga sudah boleh mengeja dan membaca. Malah dia juga turut berminat untuk membaca buku-buku cerita walaupun hanya dua tiga baris ayat  sahaja. Saya berterima kasih pada cikgu-cikgu di Tadika Addin kerana dalam sesi pembelajaran yang singkat, anak saya sudah banyak belajar. Malah anak saya sudah bole membaca doa dalam 3 bahasa.
 *********************************************************
Nama pelajar : Khairul Nishak
Nama ibu / bapa : Pn Norasidah Abd Rahman / En Noramin Mohammad Rahim

                Anak saya belajar di Tadika Addin ini sejak berumur 5 tahun lagi. Alhamdulillah dia telah boleh membaca dan mengira dalam masa tidak sampai 3 bulan, kemudian dia bole membaca pula dalam Bahasa Inggeris dan Jawi tidak sampai setahun. Bukan itu sahaja, doa-doa asas pun anak saya boleh menghafal dengan mudah dan dapat mendirikan solat dengan penuh tertib.
                Ribuan terima kasih buat warga pendidik Addin kerana dapat mendidik anak saya menjadi anak yang cemerlang, gemilang dan terbilang bukan sahaja duniawi malah akhirat juga. Saya pasti akan menghantar anak-anak saya yang lain di Tadika Addin kerana pembelajaran yang berkesan di samping guru-guru yg sentiasa mengambil berat dan penyayang.

No comments:

Post a Comment